Biketrip Clervaux

Omgeving

Historische Achtergrond

Clervaux heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het werd voor het eerst genoemd in de 12e eeuw en ontwikkelde zich rond het kasteel dat in de 12e eeuw werd gebouwd. Door zijn strategische ligging in de Ardennen heeft het stadje door de eeuwen heen verschillende conflicten gekend, waaronder de Tweede Wereldoorlog, waarin Clervaux een belangrijke rol speelde tijdens het Ardennenoffensief.

Kasteel van Clervaux

Het kasteel van Clervaux is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad. Dit indrukwekkende middeleeuwse kasteel torent hoog boven het stadje uit en domineert het landschap. Het kasteel, oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw door de graven van Clervaux, heeft door de eeuwen heen verschillende veranderingen ondergaan en werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar later gerestaureerd.

Abdij van Clervaux

Bovenop een heuvel net buiten het stadje ligt de indrukwekkende abdij van Clervaux (Abbaye Saint-Maurice de Clervaux). Deze benedictijnse abdij, gebouwd in het begin van de 20e eeuw in neoromaanse stijl, is een spiritueel en architectonisch hoogtepunt van de regio.

Natuurlijke Omgeving 

De regio rondom Clervaux is ideaal voor liefhebbers van de natuur. Het stadje ligt in het hart van de Luxemburgse Ardennen, een gebied dat bekendstaat om zijn dichte bossen, heuvelachtige landschappen en rustige valleien. Hier zijn verschillende wandel- en fietsroutes beschikbaar die je door prachtige natuur en charmante dorpjes leiden.

Geo Map

Trip via Relive

Impressie