Citytrip Milaan

Omgeving

Milaan (Milano) is de hoofdstad van Lombardije en de economische en culturele motor van Noord-Italië. De stad is wereldwijd bekend om zijn invloed in mode, design, kunst en financiën. Maar naast de moderne allure heeft Milaan ook een rijke geschiedenis en tal van iconische bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de meest beroemde:

De Dom van Milaan (Duomo di Milano)

De Dom van Milaan is een van de beroemdste en grootste kathedralen ter wereld en een meesterwerk van gotische architectuur. Het duurde meer dan zes eeuwen om deze indrukwekkende kathedraal te voltooien. De bouw begon in 1386 en werd pas in 1965 officieel afgerond.

Galleria Vittorio Emanuele II

Direct naast de Dom van Milaan bevindt zich de Galleria Vittorio Emanuele II, een van de oudste en meest prestigieuze winkelgalerijen ter wereld. De Galleria is vernoemd naar Vittorio Emanuele II, de eerste koning van het verenigde Italië, en werd gebouwd in 1865-1877.

Parco Sempione en Castello Sforzesco

Ten noordwesten van de Dom, op slechts enkele minuten lopen, ligt het historische Castello Sforzesco, omgeven door het prachtige Parco Sempione.

Castello Sforzesco

Het Castello Sforzesco is een van de meest iconische monumenten van Milaan en heeft een lange en fascinerende geschiedenis. Het kasteel werd in de 15e eeuw gebouwd door Francesco Sforza, hertog van Milaan, en diende als een verdedigingsfort, maar ook als residentie van de Sforza-familie, die in die tijd over Milaan heerste.

Parco Sempione

Parco Sempione ligt direct achter het Castello Sforzesco en is een uitgestrekt stadspark van 38,6 hectare dat een rustige ontsnapping biedt in het hart van Milaan. Het park werd in 1888 ontworpen in de Engelse tuinstijl en is een geliefde plek voor locals om te ontspannen, te sporten of te picknicken.

Conclusie

Milaan is een stad die het beste van historische grandeur en moderne luxe biedt. De Dom met zijn gotische pracht, de elegante Galleria Vittorio Emanuele II en het majestueuze Castello Sforzesco met het rustige Parco Sempione zijn slechts enkele van de vele parels die deze stad te bieden heeft. Of je nu houdt van geschiedenis, architectuur, kunst, of luxe winkelen, Milaan is een bestemming die al deze elementen perfect combineert.

Geo Map

Impressie