Arenzano

Geschiedenis

Arenzano is een gemeente in de Italiaanse provincie Genua (regio Ligurië) en telt 11.624 inwoners (31-12-2004). De oppervlakte bedraagt 24 km², de bevolkingsdichtheid is 475 inwoners per km².

Arenzano is de eerste kustplaats aan de Riviera di Ponente en ligt 20 kilometer ten westen van Genua. De kleine kustplaats is genesteld tussen de bergen en de zee en dat zorgt voor een perfecte tijd voor strandvakantiegangers en actieve vakantiegangers. Het zandstrand van de stad is goed onderhouden, aan de Piazzale del Mare vindt u een stuk gratis strand. Aan de strandpromenade vindt u veel  bars en restaurants.

Geo Map

Arenzano Veblijf

Heerlijk gastvrij en mooi hotel met heerlijk ontbijt en vriendelijk personeel *****
Grand Hotel Arenzano

Het is een gebouw in liberty-stijl uit de vroege twintigste eeuw. Tijdens de oorlog was het een Duitse bunker dat gespaard bleef tijdens de bombardementen. In 1990 leidde de restauratie dit terug tot de oude pracht. Vandaag is het een perfect adres, dankzij haar ligging, voor degenen die de Riviera Ligure wensen te bezoeken door te verblijven in een prestigieus huis. Het restaurant biedt een verfijnde keuken met sterke regionale accenten. Een van de grote voordelen is het uitzicht op zee.

(Heerlijk genoten en me laten verwennen 😛  )

Arenzano op zondagochtend

Foto album