Citytrip Aken

Geschiedenis

Aken ligt in het stroomgebied van de Maas, is de westelijkste Duitse Großstadt, grenst aan het drielandenpunt op de Vaalserberg en is een van de vele agglomeraties van Noordrijn-Westfalen. Op ongeveer 30 km ten zuidwesten ligt het natuurpark Hoge Venen.

De stad wordt deels omgeven door heuvels en bossen. Aan de noordzijde van het centrum liggen de Salvatorberg en de Lousberg. Ten westen ligt de Schneeberg. Ten westzuidwesten ligt de Vaalserberg met het Drielandenpunt. Aansluitend daaraan ligt ten zuidwesten van de stad het Preusbos, en ten zuiden van de stad het Akenerbos. In Aken begint het Wormdal waar doorheen in noordelijke richting de rivier de Worm stroomt.

Het hoogste punt van de stad ligt op 410 meter boven NN in het uiterste zuidoosten van de gemeente. Het laagste punt van de gemeente bedraagt 125 meter boven NN en is te vinden in het noorden van de stad. De lengte van de stadsgrens bedraagt 87,7 km, daarvan vormt 23,8 km de staatsgrens met België en 21,8 km de staatsgrens met Nederland. De grootste lengte van de stad in noord-zuid richting bedraagt 21,6 km, de grootste oost-west afstand bedraagt 17,2 km.[2]

Geo Map

Bekijk onze trips en highlights

Bekijk enkele highlights tijdens onze trips

« van 3 »
Volg ons op :
strava-logo-png-4
garmin
komoot-logo-horizontal