Copenhagen City

Geschiedenis

Kopenhagen  is de hoofdstad van Denemarken. In 2022 telde de gemeente Kopenhagen 647.509 inwoners,[1] waarmee het de grootste gemeente van Denemarken is.

Kopenhagen ligt aan de oostkust van het eiland Seeland (Sjælland) en op het eiland Amager. De stad ligt aan de Sont (Øresund). Aan de overzijde van deze zeestraat ligt de Zweedse stad Malmö, die sinds 2000 met Kopenhagen is verbonden door de Sontbrug. Naast parlementszetel en residentie is Kopenhagen ook het culturele en economische centrum van Denemarken.

De stad werd gesticht in de middeleeuwen en werd aan het eind van de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. De naam Kopenhagen gaat terug op Købmandshavn, dat “Koopmanshaven” betekent. De benaming Koopmanshaven is echter geen accurate omschrijving meer van de stad: Kopenhagen is geen havenstad meer en ook de industrie is grotendeels vertrokken. Anno 2015 is Kopenhagen voornamelijk een dienstenstad. In het Latijn is de naam van de stad Hafnia, een naam die in 1923 ook aan het scheikundig element hafnium werd verbonden.

Bezienswaardigheden:

Kopenhagen heeft brede fietspaden en een fietsdeelsysteem. Het staat hoog in de Copenhagenize Index van fietsvriendelijke steden in de wereld.

Op 1 juli 2022 organiseerde Kopenhagen het Grand Départ van de Ronde van Frankrijk[3]. Kopenhagen is op dat moment de noordelijkste plaats waar de Ronde van Frankrijk ooit is gestart.

Geo Map

Bekijk foto's en video via Relive &Youtube

Volg ons op :
strava-logo-png-4
garmin
komoot-logo-horizontal

Highlights tijdens de rit

« van 3 »