Monschau – Natuurpark Eifel

Geschiedenis

Monschau (tot 1918: “Montjoie”) is een plaats in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen op een hoogte van ongeveer 420 meter in de Stadsregio Aken. Zij ligt aan de rand van de Eifel aan de bovenloop van de Roer (Duits: Rur). De stad telt 11.686 inwoners (31 december 2020)[1] op een oppervlakte van 94,62 km². Op korte afstand liggen de plaatsen SimmerathSchleidenHellenthalRoetgen en het Belgische Eupen.

Monschau is in 2020 vooral een toeristisch centrum met voorzieningen zoals hotels. De ligging in een diep dal langs de Roer, de historische architectuur en het vele groen maken Monschau populair bij toeristen. Het stadje kent een grote hoeveelheid vakwerkhuizen. Een van de bezienswaardige gebouwen is het eerdergenoemde Rode Huis (Rotes Haus). Daarnaast trekt Monschau toeristen die het Nationaal Park Eifel bezoeken.

Het Nationaal Park Eifel (DuitsNationalpark Eifel) is het veertiende Nationale park van Duitsland en het enige van Noordrijn-Westfalen. Het ligt in het noorden van de Eifel, tussen Nideggen in het noorden en Gemünd in het zuiden, en de Belgische grens in het westen. Sinds 1 januari 2004 is het een nationaal park.

Ordensburg Vogelsang:

Deze burcht, gebouwd tussen 1934 en 1936 naar ontwerp van Clemens Klotz, huisvestte tot aan de aanvang van de Tweede Wereldoorlog vijfhonderd SA‘ers (Ordensjunkers).

Geo Map

Bekijk foto's en video via Relive &Youtube

Volg ons op :
strava-logo-png-4
garmin
komoot-logo-horizontal

Highlights tijdens de rit

« van 2 »