Oostvoorne – Zuid Holland

Geschiedenis

Hotel Restaurant ’t Wapen van Marion in Oostvoorne ligt dichtbij de bedrijven in Europoort & Maasvlakte én daarentegen ook in een mooi natuurgebied! U fietst en wandelt direct vanuit het hotel de bossen en duinen in.

Oostvoorne is een dorp gelegen in de gemeente Voorne aan Zee op het eiland Voorne in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Door Oostvoorne loopt de Europese wandelroute E9, ter plaatse ook Noordzeepad of Deltapad geheten.

In de buurt:

  • Brielle is gelegen aan het Brielse Meer, een afgedamd gedeelte van de Maas dat zich tot belangrijk recreatiegebied ontwikkeld heeft.
  • Maassluis is rond 1340 ontstaan als nederzetting bij een sluis in een zeewering. Die werd tussen de Noordzee en Rotterdam aangelegd om overstromingen te voorkomen.
  • Goedereede  is een stadje en voormalige gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het stadje telt circa 2.250 inwoners.
  • Maasland: Het oude deel van Maasland is een beschermd dorpsgezicht. Dit wordt het Gezicht Maasland genoemd.
  • Hellevoetsluis: In de Hellevoetse haven ligt het stenen droogdok van Jan Blanken, waarvan de bouw in 1798 startte; deze is uniek in zijn soort.

Ten zuiden van de Rotterdamse haven, is het landschap agrarisch van karakter en heeft het een eigen identiteit met kreken, watergangen, lintbebouwing, dijken en kreekruggen. Aan de kop van het voormalige eiland bevinden zich duinen en het Oostvoornse Meer.

Geo Map

Bekijk foto's en video via Relive &Youtube

Volg ons op :
strava-logo-png-4
garmin
komoot-logo-horizontal
Snapshots: Oostvoorne - Brielle - Hellevoetsluis - Goedereede