Saint Tropez

Geschiedenis

Saint-Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var. Het is sinds de jaren 50 een trefpunt van kunstenaars en de beau monde.

Er wonen ongeveer 6000 mensen en wordt bezocht door 5 miljoen mensen per jaar. Bezienswaardig is de citadel (16e eeuw17e eeuw) en de 18e-eeuwse kerk.
Vanaf de pier Mole duPortalet heeft men uitzicht op de bergtoppen van het Esterel-gebergte. Tegenover het stadhuis ligt de route naar de barokkerk (1820) waar het borstbeeld van de H. Torpes is geplaatst. Men treft hier ook het standbeeld aan van de bekende admiraal van Frankrijk, de Bailli de Suffren die hier geboren is. Ook de schrijver Guy de Maupassant heeft hier gewoond. Stranden zijn te vinden bij Tahiti- of Moorea beach. Blouch is voor naturisten.

Saint-Tropez is een voormalig vissersdorpje uitgegroeid tot trekpleister in Var, dat zijn bekendheid dankt aan Brigitte Bardot. Ziet er elk seizoen weer anders uit, maar de charme blijft.

In de zomer verandert Saint-Tropez in een trendy badplaats waar de jet-set uit de hele wereld elkaar treft. Voor bezoekers is het een waar uitje om naar de haven te gaan, en de prachtigste zeilboten en meest luxueuze jachten te bewonderen. In deze periode is er dagelijks wel wat te doen, zowel overdag als ‘s nachts; midden in het dorp is het altijd druk met zijn restaurants, designerwinkels, café’s en nachtclubs.

Maar Saint-Tropez is niet alleen maar glamour en feest. Buiten de zomerperiode heersen rust en authenticiteit in dit pittoreske Provençaalse dorpje. Dit is het mooiste moment om al zijn charmes te ontdekken. Begin uw bezoekje met de iconische locaties, zoals de haven met de huizen en hun kleurrijke gevels, de typische wijk la Ponche en het plein place des Lices, waar jeu-de-boulesspelers het tegen elkaar opnemen.

Geo Map

Foto album

« van 4 »